lunes, 30 de junio de 2008

Web Formas del relámpago

  • Galería de fotos del día de la presentación
  • Vídeo de la presentación (fragmento)
  • Entrevista de radio
  • Textos de los participantes
  • Comentarios del autor
  • Explicación cuento por cuento
  • Agradecimientos
  • etc, etc, etc

Una propuesta

Apelo a vuestras vivencias personales para un nuevo cuento. Necesito anécdotas relacionadas con mujeres de la limpieza domésticas. Si son de cosecha propia mucho mejor. Espero vuestra participación, a ver qué sale. Podéis entrar en comentarios y escribirlas. Anónimo, por supuesto, que no se diga.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Et podries inspirar en la Trini de THOMAS....

Anónimo dijo...

Yo conozco una historia sobre mujeres de la limpieza que puedo explicarte en privado pero que aqui puedo dar unas claves:

Desconfianza, camara oculta, ropa, papeles.............. ahhh y si me lo propongo incluso puedes tener las imagenes.

Anónimo dijo...

La Lupe és la senyora de la neteja d'uns amics i estaven (estan) molt contents amb ella. A casa d'ells es movia com si fos casa seva (així li van fer sentir), i quan va arribar a casa va succeir el mateix.

Per circumstàncies personals, vaig estar un any a casa i quan la Lupe venia a netejar, esmorzàvem juntes i dinàvem tots plegats a taula. Aquest fet va fer que la relació fos més propera encara. Coneixent la seva història personal (molt trista, com gairebé totes les històries de dones immigrades, que sent mare de família han de marxar del seu país per motius econòmics), vàrem alegrar-nos molt quan va plantejar-se el reagrupament familiar: portaria al marit i a la filla a Barcelona.

Molts mesos després (amb molts problemes per acomplir els tràmits i requisits administratius necessaris), ho va aconseguir. Però legalment, el marit no podia treballar durant el primer any d'estar a Barcelona, així que va decidir incorporar-lo sense consulta prèvia a "l'equip de neteja" (... d'altres vegades ja ens havia incorporat ocasionalment alguna germana que acabava d'arribar, alguna amiga ...).

Però no només havia augmentar l'equip, sinó que va també va decidir que en lloc de venir quatre hores a netejar a casa, vindria dues (2 hores de neteja x 2 persones = 4 hores).
Però, i la filla? Si el marit també netejava, no hi havia un altre remei que portar també la filla a casa, no podien deixar-la sola. A més, a casa hi ha joguines i estaria la mar d'entretinguda...

Un dia, marxava tot just de casa quan entrava la Lupe a netejar amb el marit i la filla. Vaig tenir una sensació inquietant, com si casa meva en aquell moment fos d'un altre família, la seva.
Ara ja no coincidim, però se que segueixen venint tots junts.

"Pienso que es bueno que en un relato haya un leve aire de amenaza... Debe haber tensión, una sensación de que algo es inminente"

Raymond Carver

Datos personales